Wie zijn we?

Coach & Allround

CORINNA VERSCHUREN

Mijn droom was dierenarts worden… na mijn opleiding fotografie was het nog steeds duidelijk, “Honden”, dat was mijn roeping. Na tien jaar als dierenartsassistente gewerkt te hebben en twee jaar opleiding “honden trimmen” Syntra Hasselt, ben ik in 1996 met mijn hondenkapsalon ’t Trimmertje gestart. Van in het begin was het duidelijk dat ik meer wou bereiken en rolde al snel in het show-wereldje en vervolgens knipwedstrijden, workshops, seminaries…
Intussen behaalde ik meer dan 100 medailles, 7 best in shows, een nominatie in de USA (Cardinal Crystal Achievement Award) voor de “International Groomer of the Year” 2009.
In 2008 werd ik in New York uitgenodigd om deel te nemen aan de “Les Pooches Challenge” samen met de acht beste poedeltrimmers van de wereld.
Twee maal behaalde ik de Liz Paul Award “International groomer of the year. The Liz Paul Award “Judge of the Year”.
Genomineerd International Groomer of the Year door Artero.
EGA Allround Judge
EGA Master Groomer Certification als eerste Belg voor de 4 klassen: : poedels, terriers, spaniels en setters, pure breed scissoring.
In 2018 kreeg ik de eer om toe te treden tot het befaamde “Artero Worldteam”
In 2018 kwam één van mijn grootste dromen uit en won ik totaal onverwacht de befaamde “Tournament of Champions” van Oster.
En misschien wel één van mijn belangrijkste doelstellingen en daarmee ook een beetje mijn kindje, richtte ik in 2005 het “Groomteam Belgium” op. In 2007 behaalde  het Groomteam Belgium een zesde plaats op het WTGC in Milaan en in 2017 bereikten we een vijfde plaats van 22 landen in Kortrijk.
Sinds 2016 organiseer ik samen met het Groomteam Belgium onze jaarlijkse knipwedstrijd “Grooming Art” welke trouwens in 2020 doorgaat op 4 & 5 juli in de Limburghal Genk.
Buiten zelf steeds weer bij te scholen door workshop en seminaries te volgen in zowel binnen- als buitenland, word ik geregeld gevraagd om anderen te begeleiden over heel Europa en zelfs China.
In 2018 ben ik ook docent hondentrimmen in Syntra Hasselt
Ik vind het zeer belangrijk dat de bestaande kennis overgedragen wordt op de jongere generaties, vandaar mijn visie: door jezelf steeds bij te scholen om beter te worden of beter te presteren, kan je in de toekomst een meerwaarde brengen om anderen in ons zware maar prachtige vak te begeleiden.

Purebreed

KAREN DECONINCK


Ik ben Karen, 36 jaar en sinds 6 jaar trotse eigenaar van Trimsalon Fienesse in Brugge. Bij de start van mijn salon was ik er van overtuigd dat ik nog veel te leren had. De huishondmodelletjes bleken voor mij niet voldoende, ik was te leergierig. Mijn doelstelling is om een goede allround trimmer te worden, maar een Poedel in showmodel knippen is mijn echte passie! Daarom ben ik zoveel mogelijk workshops gaan volgen en zo ook in contact gekomen met trimwedstrijden. Na de vraag van Corinna om lid te worden van het Belgisch Groomteam voelde ik me erg vereerd. Wat een kans om gecoacht te worden door een van de beste trimsters ter wereld! De ontspannen en gezellige sfeer zorgt ervoor dat ik altijd enorm uitkijk naar de teamtrainingen.

Spaniël & Setter

EVELIEN TILKENS

Jarenlang hondentrimster willen worden, niet mogen van je ouders... het is een cliché. Net zo bij mij.
Eerst een studie afgerond als leerkracht in 2015, maar toch twee jaar later gestart als hondentrimster in 2017. Tijdens het samenwonen met mijn man, overtuigde hij me dat ik mijn passie achterna moest gaan. Van kinds af aan hebben we Old English Sheepdogs in huis gehad, dus ik was ook verzot op al het trimwerk wat er bij hoort.
Ondertussen ben ik 27 jaar en waar ik gestart ben met 1 hond, zijn we nu geëindigd met 4.
Onmiddellijk na het afronden van mijn lessen op Syntra heb ik een plekje gekregen bij Lisa Brugmans en bij Sebastian Witters. Deze twee hebben me geholpen om mijn eigen weg te vinden in mijn trimwerk.
Sebastian heeft me uiteindelijk een echte ‘poedelmadam’ gemaakt en laten zien hoe gepassioneerd je kan werken in onze trimwereld. Hij stuurde me richting de eerste wedstrijd en hielp me op weg met de juiste modelletjes en de liefste hondjes. Hij duwde de deur voor me open en ik wandelde er met veel plezier doorheen. Tijdens de wedstrijden leerde ik tal van mensen kennen, waaronder de leden van het team. Intussen ben ik fier dat ik hiervan deel uitmaak, met de grootste mond van de groep.

Handstripping

YANA WOUTERS

Als jongste van het team (21 jaar) ben ik een echte enthousiasteling. Samen met mijn vriend en 3 honden (Labrador, Koningspoedel en Lakeland Terriër) ga ik binnenkort in Kalmthout wonen. Waar ook mijn eigen zaak van start zal gaan, genaamd: ‘The heart of grooming’. Ik trim ondertussen 2 jaar en toen ik voor het eerst Groomania bezocht, was ik niet eens op de hoogte van de wedstrijdwereld.
Na het zien van het leven binnenin de ring, wou ik onmiddellijk aan de slag. Mijn eerste wedstrijd was Grooming Art in Genk. Hier had ik geen plaatsing gehaald, maar dat maakte niet uit. Ik was er voor de sfeer en de ervaring. Ik kreeg de smaak volledig te pakken en streefde nadien naar een plaatsje in ons Belgisch Groomteam. Mijn droom kwam uit, toen ik in januari het berichtje van Corinna kreeg om deel uit te maken van onze groep. Samen met het team ging ik in januari naar Engeland waar ik lid ben geworden van een groep leuke mensen. Fijn dat ik mijn passie kan uitoefenen in zo’n leuke teamsfeer!

Reserve

MARISKA DE NIL

Ik ben Mariska De Nil, 31 jaar en een bezige bij! Samen met mijn man en grote poedel Aslan woon ik in Lokeren. Daar heb ik mijn eigen trimsalon en kattenhotel, Kwaffie & Co sinds 2012. Met paardrijden als hobby, workshops en wedstrijden weet ik steeds wat te doen! Als kind was het al duidelijk dat ik iets met dieren ging doen. Na het middelbaar heb ik eerst aan de hogeschool mijn richting moeten zoeken. Deze uiteindelijk gevonden in de richting dierenzorg. Daar kwam ik uiteindelijk uit bij het hondentrimmen. Na mijn studies af te ronden, besloot ik om nog een jaartje te studeren bij Syntra voor Hondentrimmer. Dit combineerde ik met een gelijktijdige stage bij Anja De Nil en via haar kriebelde het toen reeds om ooit aan wedstrijden deel te nemen. Toch heeft het nog een aantal jaartjes geduurd voor ik de stap naar wedstrijden durfde te zetten. Ik heb eerst mijn eigen trimsalon, Kwaffie & Co, gestart. Dat is ondertussen zo een 7 jaar geleden, ik heb mezelf de tijd gegeven om te groeien en bij te leren. Nu de laatste 2 jaar, na de aanschaf van mijn eigen grote poedel Aslan kriebelde het eens te meer om op wedstrijd te gaan. En dankzij Corinna durfde ik de stap volledig te zetten. Toen ze daarbovenop nog eens vroeg om bij het team te komen kon mijn geluk niet meer op! Een toffe bende en steeds veel bijleren met alles wat we samen doen, daar kon ik geen nee tegen zeggen!

Reserve

SOFIE DE JONGHE

In het middelbaar studeerde ik dierenzorg, waarna ik in mijn specialisatiejaar hondentrimmen koos.
Tijdens dit jaar heb ik geholpen op Groomania en kwam voor de eerste keer in contact met trimwedstrijden. Mijn interesse was op slag gewekt en ik wou me al doende meteen bijscholen. Na mijn opleiding, begon ik mijn eigen trimsalon Perro Feliz in bijberoep. Vanaf dit jaar, op de Wereldierendag, run ik het al 6 jaar. Tijdens het volgen van verscheidene cursussen en workshops, om met de nieuwste technieken bij te blijven, kwam ik in contact met de workshops van het Belgisch team. Mijn eigen hond, Portugese Waterhond ‘Frodo’, is telkens mijn fantastisch gezelschap geweest. Tijdens de workshops met Corinna spoorde zij me aan om deel te nemen aan een trimwedstrijd. Wanneer ik me inschreef voor Grooming Art, waren mijn verwachtingen niet hoog. Toch behaalde ik de tweede plaats en was enorm fier op mezelf. Ik kreeg de smaak te pakken en deed telkens mee aan een andere trimwedstrijd. Over het aanbod om deel te nemen aan het team heb ik geen enkel moment getwijfeld! Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van dit team en we hebben telkens veel plezier, tijdens wedstrijden en teamtrainingen.